KontaktKontakt
HomeIstraživanje i razvojRazvoj novih lekovaRazvoj novih lekova

Naši lekovi godišnje spašavaju i menjaju živote miliona ljudi širom sveta, ali njihov razvoj je dugotrajan i složen proces.

Da li ste znali da je za razvoj jednoj novog leka u proseku potrebno oko 12 godina i više od 1 milijarde eura?1,2 Osim toga, od 10 do 20 lekova koji se otkriju u laboratoriji samo će jedan na kraju doći do pacijenata - ostali će tokom razvoja biti odbačeni.2

Čvrsto smo uvereni da farmaceutske kompanije ne bi trebalo da same razvijaju lekove, već da je ključ u saradnji. Upravo zato sarađujemo s drugim inovatorima iz svih područja zdravstvene nege, uključujući naučnike iz akademske zajednice, organizacije pacijenata, vlade, druge biofarmaceutske kompanije i zdravstvene radnike, u nadi da ćemo doći do otkrića koja će promeniti živote pacijenata.

Literatura:
  1. ABPI. Time to flourish. Dostupno na: https://www.abpi.org.uk/media/h40bcxrq/medicine-development-process.pdf. Pristupljeno: 23. 08. 2022.

  2. ABPI. Innovation in medicine, R&D and access. Dostupno na: https://www.abpi.org.uk/media/vlzd21iy/innovation_in_medicine.pdf. Pristupljeno: 23. 08. 2022.

O nama Odgovornost Terapijske oblastiIstraživanje i razvojPosao u kompaniji PfizerPfizer u svetu Mapa straniceZa zdravstvene radnike Grant Seekers Media Uslovi korišćenjaPravila o privatnosti & politika kolačića Pfizer CentreOne Business to Business © Pfizer SRB d.o.o. / Sva Prava zadržana. /PP-UNP-SRB-0008/ Datum izrade: novembar 2022.